Hvilke personopplysninger vi samler inn, og hvorfor vi gjør det

Vi behandler følgende kategorier av personopplysninger:

- Kontaktinformasjon: navn, epostadresse

- Cookies: se vår informasjon om cookies

Personopplysningene er samlet inn direkte fra deg eller de genereres i forbindelse med at du leser våre eposter eller besøker våre nettsider.

Hvordan vi bruker personopplysningene:

Levering av tjeneste

Vi bruker dine personopplysninger til å levere deg vårt nyhetsbrev som du har meldt deg på. Det rettslige grunnlaget for å behandle personopplysninger til dette formålet er ditt samtykke. Du kan når som helst trekke dette samtykket ved å melde deg av nyhetsbrevet.

Analyse, forretningsutvikling og forbedring av tjenester

Vi arbeider kontinuerlig med å utvikle og forbedre våre tjenester og informasjonen vi gir deg. Dette arbeidet innebærer å analysere kontaktinformasjon og kundeaktivitet. Det rettslige grunnlaget for å behandle personopplysninger til dette formålet er vår berettigede interesse.

Salg og markedsføring

Vi bruker personopplysninger i forbindelse med salg og markedsføring av våre produkter og tjenester, ved at du mottar epost fra oss. Det rettslige grunnlaget for å behandle personopplysninger til dette formålet samtykke. Du kan når som helst trekke dette samtykket ved å melde deg av nyhetsbrevet.

Vi bruker Informasjonskapsler

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies). Cookies, eller informasjonskapsler, er bittesmå tekstfiler som lagres på enheten din og registrerer data om din aktivitet og dine preferanser. De fleste av dagens nettsider benytter seg av dette. Bruken av cookies er valgfritt og du kan selv skru det av/på i nettleseren din.

Formålet er både å gjøre brukeropplevelsen bedre for deg ved at nettstedet husker innstillingene dine, hvilke sider du har besøkt, innlogging og eventuelle brukernavn og andre opplysninger som du har lagt inn og vil at nettsiden skal huske slik at du slipper å skrive dette inn for hver gang.

Vi bruker ikke informasjonskapsler til å se hvilke nettsider du besøker etter at du har vært på nettsidene våre. Vi lagrer heller ikke informasjon som gjør at vi kan identifisere deg som person.

Det er frivillig for deg som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelsen med tjenester, for eksempel å motta nyhetsbrev eller å fylle ut og sende inn skjema.

Hvis du besøker dette nettstedet så samler vi likevel inn avidentifiserte opplysninger om besøket gjennom verktøyet Google Analytics. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedene. Eksempel på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider på nettstedet, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som blir brukt. Opplysningene blir behandlet i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert mener vi at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Vi samler inn hele IP-adressen, men IP-adressen blir avidentifisert slik at bare de tre første gruppene i adressen blir bruk til å generere statistikk. Det vil si at hvis IP-adressen består av nummerne 195.159.103.82, blir bare 195.159.103.xx brukt. I tillegg blir IP-adressene behandlet på aggregert nivå, det vil si at all data blir slått sammen til èn gruppe og ikke behandle individuelt.

Eksempel på informasjonskapsler som blir brukt for Google Analytics er: _ga: Blir slettet automatisk etter 2 år. Blir brukt for å skille brukere fra hverandre.

_gid: Blir slettet automatisk etter 24 timar. Blir brukt for å skille brukere fra hverandre.

_gat: Blir slettet automatisk etter 1 minutt. Blir brukt for å fordele trafikk/spørringer.

Når Google Analytics blir distribuert via Google Tag Manager, blir denne informasjonen kalt _dc_gtm_ <egenskaps-id>.

Vi bruker Google Analytics for å holde styr på hvor mange besøkende vi har på nettsiden, hvor de kommer fra, etc. Google Analytics lagrer ikke informasjon som kan identifisere individuelle brukere eller koble IP-adressen din til annen data lagret hos Google.

Vi bruker Mailchimp som vår markedsføringsplattform. Informasjon om deg lagres kun hos Mailchimp hvis du melder deg på vårt nyhetsbrev.

Dine rettigheter

Rett til innsyn i egne opplysninger

Du kan be om en kopi av alle opplysninger vi behandler om deg. Ta kontakt på epostadressen ovenfor for å bruke innsynsretten din.

Rett til korrigering av personopplysninger

Du har rett til å be oss rette eller supplere opplysninger som er feilaktige eller misvisende.

Retten til sletting av personopplysninger

Du har rett til å få dine personopplysninger slettet uten ugrunnet opphold. Du kan derfor når som helst be oss slette opplysninger om deg selv.

Begrensning av behandling av personopplysninger

I noen situasjoner kan du også be oss begrense behandlingen av opplysninger om deg. Dette gjør du ved å administrere samtykker eller reservasjoner i våre løsninger.

Protestere mot en behandling av personopplysninger

Dersom vi behandler opplysninger om deg med grunnlag i våre oppgaver eller på bakgrunn av en interesseavveining, har du rett til å protestere på vår behandling av opplysninger om deg.

Dataportabilitet

Du har rett til å få utlevert dine personopplysninger i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinlesbart format. Ta kontakt på epostadressen ovenfor for å få utlevert dine personopplysninger.

Du kan klage på vår behandling av personopplysninger

Vi håper du vil si ifra dersom du mener vi ikke overholder reglene i personopplysningsloven. Si da gjerne først i fra gjennom den kontakten eller kanalen du allerede har etablert med oss. Du kan også klage over vår behandling av personopplysninger. Dette gjør du til Datatilsynet.

Takk for at du besøker nettsiden vår!